Vilken lättnad!

Det blev en ERGObaby och jag är galet nöjd! 
 
Selen är ergonomisk, både för barnet och bäraren. Den kan användas upp till 18 kilo och kan bäras i tre olika positioner - på magen, höften och ryggen. Den går även att amma i, vilket vi testade idag och det gick jättebra! Selen finns i  olika utföranden - sport, designer, travel, organic, vinter med flera. Det finns också en hel del olika tillbehör att köpa till såsom spädbarnstillägg och vind- och vattenskydd.
 
Som jag trodde var de väldigt lika, ERGObabyn och Manducan. Båda kändes väldigt bekväma under den lilla stunden jag testade dem. Utseendemässigt tycker jag Manducan var något snyggare, den ser lite mer slimmad ut än ERGObabyn som ger ett något klumpigare intryck på grund av fickan framtill. Men det är trots allt fickan som gjorde att valet föll på just den. Jag hoppas nämligen på att allt för blöbyte får plats i den (en blöja, några tvättlappar och så har jag sett att det finns engångsunderlägg?) för kortare utflykter så vi slipper släpa med oss vagnen enbart för att det blir enklast att få med sig skötväskan på det viset.
 
Har gått runt med selen en hel del sedan igår och vilken skillnad! Den här bärselen kan mycket väl vara det bästa köp jag någonsin gjort. :)
 
Köpte selen på Knyt An i Aspudden

BVC-besök

Idag har vi varit på mät,- och vägbesök på BVC. Han växer på bra killen, 7,5kg till sina 63 centimeter. Finns inte så mycket mer att säga, han är en glad och nöjd bebis som växer och utvecklas som han ska.
 
Ska alldeles strax åka och kolla på ny bärsele! Tror det blir en ERGObaby eller Manduca. Har läst lite på nätet och båda verkar vara väldigt bra. De är väl mer eller mindre likadana, bara små detaljer som skiljer de åt. Får se vilken som passar oss bäst helt enkelt.
 
ERGObaby vs Manduca

117 kronor

Hittade lite nya barnböcker på Ica Maxi's bokrea. :)


Sjukstuga igen

Så var det Marcus tur att bli sjuk. Bortsett från en liten promenad har vi spenderat dagen i sängen. Ätit kakor och tittat på Girls. Bra, rolig, igenkännande, smart serie. Väldigt sevärd. Går på SVT (tisdagar 22.30) om man vill se den på TV eller SVT Play (andra asvnittet ligger uppe nu). :)
 
 Ps. Marcus hälsar att det är väldigt, väääääldigt synd om honom. 

Sladdgömmor

Johan kom med ett bra tips angående sladdtrasslet vid tv-bänken. Nu behöver vi bara kolla på två ynka sladdar. Det kan jag stå ut med. :)  
 
 
Emelie tipsade om Cable box från Bluelounge. Finns i olika färger och två olika storlekar.
Hittade även liknande produkter som Hideaway på Designtorget och Kvissle på IKEA.
 

Oväntat besök

Här har vi fortfarande morgon. Melvin hade en lite tidig start på dagen, men när han väl somnade om sov han till kvart över 11! 
 
Helgen har varit bra. Igår när jag väntade på att Isabel skulle komma ringde det på dörren men där stod ingen Isabel utan istället Emelie, hennes mamma Anki och min mormor. Hihi, jag måste sett väldigt förvirrad ut när jag öppnade.
Mormor och Emelie hade med sig en present till Melvin
 
Så småningom kom i alla fall Isabel. Vi hade en lugn och skönt kväll. Lagade middag, kollade på Melodifestivalen och åt chips.
 
Nu ska vi passa på att göra oss iordning och ta en promenad i det fina vädret innan Marcus kommer hem från jobbet!

Sömn, sömn, sömn

Ojoj, vad sömnfixerad man blir när man har en liten bebis. 
 
Senaste tiden har lillkillen sovit dåligt under dagarna vilket resulterat i att han somnar redan klockan sex på kvällarna istället för åtta (antagligen därför han tycker det är dags att gå upp klockan fem...).
Vill helst att han sover i vagnen (det gjorde han alltid förut) eller sängen på dagarna men då vaknar han efter 30-40 minuter och har väldigt svårt att somna om. I bärselen däremot, där sover han gott. Så idag åkte den på vid halv tolv. Och visst har han vaknat ett par gånger, man han har somnat om på bara några sekunder. Kvart övre tre vaknade en väldigt nöjd och glad liten bebis! :) 
 
Ajajajaj min axlar och rygg bara. Vi har en gammal oergonomisk babybjörn från när min lillebror var liten. Ska vara lite envis de kommande dagarna så kanske han börjar sova långpassen i vagnen snart. Om inte får vi nog börja kolla efter en ny bärsele. Någon som har tips?
 
Dags att klippa luggen och tvätta håret....

Morgonpigg

Hoppla, idag är jag T R Ö T T! I morse vaknade Melvin redan klockan fem och ville minsann inte somna om. Jag testade allt möjligt - bytte blöja 2 gånger, erbjöd en skvätt mat ett flertal gånger, kramades, kliade rygg och så vidare. Strax efter klockan sju insåg vi att det var lönlöst så vi fick helt enkelt kliva upp. :)
 
Nu är Melvin lite gnällig så hinner inte skriva mer!

Kemikalier

I vår vardag, i våra egna hem, utsätts vi för en hel del kemikalier. Det är de flesta av oss är väl medvetna om. Men hur ska man egentligen bära sig åt för att minska exponeringen av dessa skadliga ämnen?
 
 
 
Här är en liten guide från kemikaliegruppen i Stockholms Naturskyddsförening som med dessa enkla tips vill påvisa hur du under ett år kan minska kemikalierna i ditt hem. 
 
 
Här är en guide för barnets första levnadsår
 
 
Tycker dessa guider är jättebra! Vi har redan kommit en bit på vägen, men det finns en hel del bra tips vi kommer tillämpa framöver. Här hittar du guiderna i pdf.
 
Några andra bra tips från Naturskyddsföreningen finner du här
10 tips för gröna föräldrar
Cocktaileffekten - så undviker du farliga kemikalier (tips på det mesta - städning, under graviditet, mat, hud, leksaker osv)
Städa utan giftiga kemikalier

Skräp TV

Trist kväll. Marcus är på jobbet till sent. Lillkillen är inge vidare till sällskap han heller, vill bara ligga i famnen - sova och tutta om vartannat. Underhållningen får istället SVT play stå för. Just nu har jag "Gravid i höga klackar" på paus... Lättsamt, hjärndött, relativt underhållande. Kan tänka mig att det kan jämföras med Hollywood fruar eller liknande.
 

Newbie - nu i större storlekar!

Idag har jag och Melvin varit en sväng på stan. Denna söta Newbie pyjamas på Kappahl för 99 kronor fick följa med hem. Jag gillar verkligen Newbie kläderna som är 100% ekologiska men har varit lite ledsen över att de bara tillverkas upp till storlek 74. Blev lite förvånad när jag såg att det hängde några tröjor i storlek 80 och 86 i butiken. Kollade upp detta, från och med i år har storlekarna utökats ända upp till 98!

Flyttlängtan

Jag funderar på att flytta. Vad tycks? :)

 


Frukostdille

Bra start på dagen för mig just nu är en skål med bär, turkisk yoghurt, grovhackad mandel och kanel. Och såklart en kopp kaffe med mjölk till det.
 

Just nu...

...drömmer jag om ett bröllop på stranden. Inte för att vi ska gifta oss. Nej nej, vi har inte förlovat oss. Men jag kan inte låta bli att googla inspirerande bröllopsbilder och drömma mig bort när så många runt omkring mig förlovar och gifter sig. Så himla mysigt. I år är vi bjudna på två bröllop (fast det ena har vi tyvärr varit tvugna att tacka nej till då vi befinner oss i USA). Nästa år är vi bjudna på ett (tror jag i alla fall ;)). Fina, fina Emelie och Johan förlovade sig på självaste alla hjärtans dag. Jag blir alldeles pirrig bara jag tänker på det.
 

Hockeysöndag

Idag började vi dagen i ishallen. Vi har inte varit på någon av Simsons matcher på hela säsongen så det var verkligen dags!

Nu är vi hemma hos pappa och Melinda så ska passa på att umgås. Ha en bra dag! :)


Lyckans minut

Är det sant att jag håller ett barn på min arm
och ser mig själv i dess blick?
Att fjärdarna gnistra och jorden är varm,
och himmelen utan en prick?

"Vad är det för tid, vad är det för år?
Vem är jag? Vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår,
hur fick jag dig i min famn?

Jag lever. Jag lever. På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst millioner år
på denna enda minut.
 
-Erik Lindorm

Fredagsmys

Marcus har varit ledig idag så vi har kunnat fredagsmysa hela dagen lång. Lägenheten är städad, indiska grytan puttrar på spisen och bebis är nöjd. Ibland är livet bra härligt va...


Blöjstation

Hoppas ni har det riktigt mysigt nu allihop! Själv sitter jag i soffan med en påse godis (som Marcus hade med sig hem tillsammans med en bukett tulpaner!) medan Marcus ligger på golvet och tränar. Melvin ligger efter mycket om och men och sover. 
 
Min dag har varit bra! Marcus hann vara med i alla fall en liten stund på massagen innan han behövde återgå till jobb. Efter lunch åkte jag in till stan och mötte upp Emelie. Vi kollade lite affärer, fikade och jag hittade en fiffig lösning på "mobil" ovanför skötbordet.
 
Såhär har vi i övrigt löst skötbordsdelen hemma hos oss. Vi är nöjda, allt vi kan tänkas behöva finns inom räckhåll. Tycker tvättpåsen från H&M är så söt.
Det enda som saknats är alltså något roligt att titta på. Men nu är det åtgärdat med en vajer med sugproppar och små klämmor från Granit.
 

Glad Alla Hjärtans Dag!

Hoppas alla har en mysig dag med lite extra omtanke och kärlek.

Vi står på pendeltåget på väg till babymassagen. Det är lyxigt att kunna ses hela familjen mitt på dagen en vardag. Vi passar dessutom alltid på att äta lunch tillsammans efteråt.

Såhär vill Melvin ha det när han sover i vagnen.


Lugna veckan

Den här veckan har jag bara tagit det lugnt. Riktigt lugnt. Trött efter helgen då jag åkte på en något mildare (tack och lov) influensa och Melvin en förkylning. Självklart hade Marcus jobbhelg mitt i allt detta. Hua. LillM mår bra nu men är lite kinkig och har svårt att sova. Är det kanske ett utvecklingssprång?
 
Nästa vecka är det dags för återbesök hos sjukgymnasten.
 
Jag har sedan förlossningen haft ont i höften och upplevt att högra foten pekar snett utåt. Jag trodde att det blivit någon slags felställning i bäckenet eller så och blev lite orolig. Men vid mitt första sjukgymnastbesök för drygt tre veckor sedan konstaterade hon att det inte rörde sig om något allvarligt utan att problemet troligtvis beror på SI-leden. Symtom vid SI-ledbesvär är bland annat en känsla av att bäckenet har vridit sig, att gången är påverkad och att man har spänd sätesmuskulatur. 
 
Eftersom det fortfarande är så tätt inpå förlossningen måste bäckenet och hela kroppen få återhämta sig naturligt innan man går in och "mixtrar" för mycket. Det jag får göra i nuläget är säteslyft (för att stärka muskulaturen kring SI-leden) och ytterst försiktigt töja sätesmuskulaturen så länge de känns ok (samt fortsätta med knipövningar, plankan och promenader).
 
Jag har slarvat lite med träningen men upplever ändå att det är bättre. Antagligen har bäckenet dragit ihop sig och återhämtat sig en del under de här veckorna (mitt antagande är inte taget helt från ingenstans, mina gamla jeans går enklare att dra på och går faktiskt att knäppa)!

Kuddkrig!

Jag har ett nytt projekt här hemma som heter "övertala sambo till att få köpa nya kuddar till soffan". Så igår fick jag äntligen tillstånd till att åtminstone köpa en (förändring är läskigt :)). Jag har saknat lite färg här i vardagsrummet eftersom det mesta går i svart och vitt. Så denna kreation från Indiska (som passande nog har 20% på alla kuddar fram till 3:e mars) fick det bli. Fortsättning följer...
 
 

Vad göra?

Jag är relativt nöjd med vår tv-bänk, hur den ser ut och vad som står på den...
 
 
... men det där sladdtrasslet bredvid... inte okej. Jag stör mig något enormt på det. Någon som har ett bra tips på hur man kan dölja det?
 

Svenskt tenn

Sitter och drömmer lite.
 
 
 
Vas Dagg (finns även i blå, klarglas och brun) 2400:-
 
 
Kruka Hortus Mässing, finns i 3 olika storlekar, 500-1800:-

På vinst och förlust

Kan rekommendera denna bok! Lättläst, rolig och lite genant. 

 


Babymassage dag

Sedan förra veckan går vi varje torsdag på babymassage som de anordnar på Marcus jobb. Melvin var väl sådär måttligt förtjust då han var en aningen övertrött. Men vi har övat lite på rörelserna hemma så förhoppningsvis börjar han snart uppskatta det. 
 
När vi var på väg till massagen förra gången hände något väldigt märkligt, Melvin tog nappen! Så nu vill han den ibland när han ska sova. :) Jag slipper dessutom agera napp om nätterna nu då han har börjat sova längre pass och lärt sig somna om på egen hand (bök, bök och hela näven in i munnen är hemligheten). Nätterna ser dock väldigt olika ut fortfarande, oftast vill han äta minst 1 gång. Men ibland sover han 20-06 i ett sträck, ibland vaknar han 1 gång, ibland 3 eller fler. Första delen av kvällen (20- till minst 24) sover han i alla fall alltid i sin säng. :)
 
Nej, nu måste vi göra oss iordning! Ha en fin dag!
 

Onsdag, redan!

Helgen var fin! Vi passade på att träffa familjen, fira Alex som fyllt 28, fika (det verkar vara vårt största helgnöje) och gå på långa promenader i det fina vädret.
 
Söta lillasyster Lola
 
Marcus mamma, farmor och vi
 


Veckan har varit bra. Fullt upp faktiskt!
I måndags kom min mormor på besök.
Lunch och givetvis massa mys med Melvin.
 
Och igår blev det smaskig brunch....
 
....med fina Isabel!

Godmorgon!

Här sitter jag i godan ro med dagens första kopp kaffe. Killarna ligger kvar i sängen och drar sig - vilket betyder att Marcus har en ledig helg!

RSS 2.0