Det låter som skratt, men det är det inte

Två killar får under 2 timmar testa hur det känns att föda barn. I början är det mycket trams och skratt, men det blir det mindre av allt eftersom "värkarna" blir kraftigare. Vad tror ni, orkar killarna ända fram tills barnet är fött? 
 

En dag med 3-månaders Melvin

En dag när vi inte gör något speciellt - alltså våra vardagsdagar, ser ungefär ut såhär nuförtiden.
 
Vi går upp någon gång mellan 8:30 och 9:30. Ibland har Melvin redan varit uppe en stund med pappa innan han går till jobbet.
 
Jag äter frukost medan Melvin sitter i babysittern eller ligger på golvet och leker. Vi pratar och kollar på lite nyhetsmorgon. Melvin äter och somnar kanske en liten stund. Sedan är det dags att tvätta av sig och klä sig för dagen. Efter det sitter Melvin i babysittern och kollar på när jag duschar. Jag sjunger och leker titt-ut med hjälp av duschdraperiet.
 
Efter det busar vi en stund på golvet och sedan är det dags att äta igen. Han somnar oftast en lite längre stund nu (klockan är runt 11:30-12:30). Vill jag vara hemma läser vi lite saga i sängen och sedan ammar jag honom liggandes. Om inte så klär jag på honom ytterkläderna efter amningen och sedan går vi på promenad med vagnen där han får fortsätta sova. Vi är ute minst 1 timme om väder och bebis tillåter. Just det.. innan vi går ut försöker jag äta lunch - om det inte hinns med av någon anledning äter jag när vi kommer hem.
 
En bra dag sover han till ca 14:30, men det händer sällan. Hur som, när han vaknat fortsätter dagen med lite olika aktivteter varvat med korta sovstunder i mammas famn.
 
För er som inte minns när det begav sig, detta tycker en 3-månaders är skoj:
  • ligga i famnen, kolla en djupt i ögonen och prata
  • dra-upp-leken
  • ligga på golvet på mage - öva på att rulla, snacka, kolla på leksaker
  • sitta i babysittern och kolla på mamma som viker tvätt/tränar/dammsuger/lagar mat/plockar ur diskmaskinen
  • sångstund med sångbok
  • öva på att stå
  • sång och dans
  • spana in sig själv i spegeln
  • amma och mysa i famnen medan mamma kollar på film/datorn/tv/läser bok
 
Strax efter 16 trillar pappan innanför dörrn. Vi umgås en stund allihop innan någon av oss sätter igång med maten. Vi äter någon gång runt 17:30-18.
 
Sedan ser kvällarna väldigt olika ut. Kanske är det baddags, kanske är alla så trötta att det bara blir soffmys, kanske har vi besök.
 
Vid 19:15 är det dags för nedvarvning på skötbordet där man får sprattla av sig sista energin och ligga med rumpan i det fria. Sedan bli det lite sång och vaggning inne i sovrummet och efter det en saga i sängen. Strax innan 20 ammar jag honom i sängen och förhoppningsvis somnar Melvin då. 
 
Självklart byts det ett x antal blöjor under dagen också :)

Utvilad?

Inte ett dugg. Melvin har nämligen börjat med en ny grej sedan i onsdags som går ut på att inte kunna sova utan tutte i munnen. Stoppar man in en napp tittar han allt som oftast på en med ett stort leende som säger "Men mamma, sluta skoja, jag vet att det där inte är din tutte. TOK-mamma!". Alternativt kan han tänka sig att ha den hängande lite nonchalant i mungipan, ungefär som en bonde/cowboy med ett hö/gräs/halmstrå.
 
 
Melvins förebild?
Bilden kommer härifrån
 

En uppdatering från sängen

Allt har gått bra efter vaccinationen. Lite feber, lite gnäll men inte värre än så!

Nu ligger jag i sängen med sovande bebis. Marcus är på grabbkväll så jag har redan gått och lagt mig för kvällen. Skööönt! Har sovit lite dåligt ett par dagar så hoppas på att vakna riktigt utvilad i morgon.


Vaccination

Idag är vi lediga hela familjen. Vilken lyx!
 
Klockan 10 i morse var vi på BVC. Melvin följer sin vikt och längdkurva jättefint. Han börjar bli en sådan stor kille! Rullar från mage till rygg, vill gärna stå i knäet och öva benmusklerna, "pratar" massvis och vill vara med på det vi gör, helst hela tiden. 
 
Melvin fick sina första vaccinationssprutor under besöket. Jag har varit så himla nervös inför detta hela veckan men det gick HUR bra som helst! Lite gråt, men efter en stunds kramande - världens gladaste kille med stort leende.
 
Vi har fått en ny BVC sköterska som vi inte helt otippat redan är väldigt förtjusta i efter all beröm hos öste över Melvin. "Jag har nog aldrig sett en sådan fin bebis. Han är så nöjd och glad! Vilken ovanligt fin och söt bebis. Han verkar så lugn, nöjd och trygg". Mitt hjärta höll på att explodera i tusen bitar av stolthet. 
 
Resten av dagen har vi bara hållt oss hemma för att hålla koll på lill-killen. Han har varit lite känsligare under dagen och gnällt lite och för en stund sedan fick han en alvedon eftersom han har feber. Hoppas på en lugn natt med mycket sömn och en glad bebis imorgon. 
 
Promenad från BVC.
Idag var det så kallt att supervarma overallen Melvin fick av gammelmormor i julklapp kom till användning:)

Det här med mammaskapet är...

...inte roligt alla dagar. Som när bebis bökat runt som en galning och sugit tutte varannan minut hela natten. Man  försöker göra dagen lite roligare genom att piffa upp sig med en kjol, som bebis givetvis kissar ned. Jaha.. mjukisbrallorna på, tröjan är i alla fall ren och fin. Nähänä, där var det lite vita fläckar ja.
 
Man toppar det med en dålig hårdag. Det är väl inte hela världen. Nej egentligen inte om det inte vore för att håret envisas med att lägga sig just i ögonen hela tiden... oavsett hårsnoddar, hårnålar och diadem som klämmer bakom öronen så man får huvudvärk. Väldigt enerverande.
 
Men kaffe, det ska bli gott! Men vad nu?! Oväntad skrikattack. Melvin gråter nästan aldrig några längre stunder - han är en sådan där nöjd bebis som man kan vända till glad på 1 sekund (vilket vi givetvis är oerhört glada och tacksamma för). Men inte nu, inget duger "Neeeeej mamma, allt du gör är fel, fel, feeeeel". Efter ett tag kommer det fram att Melvin gått och blivit fruktansvääärt övertrött under de 50 minuter han varit vaken sedan senaste sovstund...
 
Nu sitter jag i alla fall här i soffan drickandes mitt iskalla kaffe i blindo (och ja, tuggandes på de sista bitarna från chokladkakan som jag inte skulle öppna fören till helgen) med sovande bebis vid bröstet och undrar hur denna dag kan tänkas sluta. :) 

Juliet cardigan

Denna kofta från ginatricot (för endast 249 riksdaler) tycker jag ser väldans trevlig ut. Ser ut att vara en perfekt "amningskofta", man kan gömma sig lite i den så man slipper blotta sig helt och framför allt finns det möjlighet att ge den lilla en möjlighet till lite lugn och ro under allt tyg.
 

Tänkvärt, 5 varor att byta till eko

Kaffe

På kaffeplantager används ett av världens farligaste bekämpningsmedel som varit förbjudet länge i Sverige och EU. Det skadar - och dödar - både natur, djur och människor. Välj ekologiskt kaffe så gör du stor nytta för en liten kostnad. 

 

Bananer och vindruvor

Två frukter som är riktigt hårt besprutade. På bananodlingar används extremt miljöfarliga bekämpningsmedel som ger arbetarna och deras barn nervskador. Och vindruvor, med sina tunna skal, kan innehålla rester av flera kemiska bekämpningsmedel. I ett EU-stickprov på ett paket russin hittades till exempel rester av 26 olika bekämpningsmedel. Om du inte hittar ekologiska bananer, vindruvor, russin eller vin kan det alltså vara en idé att välja något annat. 

 

Mejeriprodukter

För några kronor extra kan du få ekologiska mejerivaror som gör stor nytta både i Sverige och i andra delar av världen. På hemmaplan bidrar du till friskare vatten, gladare djur, mindre gifter och att fler fåglar och blommor trivs. Och i länder som Brasilien behöver ingen regnskog skövlas eller natur och människor förgiftas för att svensk boskap ska få billigt foder.

 

Kött

När du äter kött är det bäst att välja ekologiskt, av samma anledningar som för mejeriprodukterna. Finns inte ekologiskt, så är kött från svenska djur som betat utomhus ett bra alternativ. Men det viktigaste av allt är faktiskt att käka mindre kött överhuvudtaget. 

 

Potatis

Här gör du också en stor insats för en liten slant. Potatis är den gröda som besprutas mest i Sverige. En riktig skurk är King Edward - en kung som borde störtas!

 

Källa: http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/5-viktiga-varor-att-byta-till-eko

En smaskig helg

Hur har helgen varit? 
Marcus har varit ledig så min har varit fin! Och fylld med godsaker!
 
Jag smygbörjade helgen fyra trappor upp, hos Emelie alltså. Hon bjöd på lunch och fika, vi tog en promenad och jag passade på att krama henne lite extra. Hon åkte nämligen till Thailando i lördags!
Jag, Marcus och Melvin hade en lugn kväll. Åt god mat och godis. Möms!
 
Helgen fortskred i samma lugna tempo.
Marcus lördagsnöje bestod av att kolla musikprylar med sin pappa. Vi tog en fika tillsammans.
Återigen en lugn kväll med god mat, godisrester, yatzy och TV-tittande.
 
Igår var vi som sagt hemma hos pappa. Ännu lite mer fika. Jag passade på att ta lite bilder från Melindas dator. Här kommer ett litet smakprov...
 
Melinda fotade Lisa (Marcus syster) och Alex bröllop. Vilken söt liten kula jag hade där :)

Vilken ankpuss
 
 Melinda och Simson fyllde år. Vi passade på att kasta Lola i poolen...
 
...som bestämde sig för att ta ut sin hämnd på Marcus
 
Lola fyllde 15
 
Julmys
 
Jag och fina pappa på julafton

Testing testing igen

Jamen en bild måste jag ju testa att lägga med i ett inlägg också! Såklart!

Önskar ibland att vi inte hade så mycket principer så jag kunde fylla hela bloggen, facebook, instagram och allt vad det är nu med bilder på VÄRLDENS sötaste, bästaste, raraste, coolaste, underbaraste, finaste bebis! Jag vet.. taskigt att inte dela med sig. Istället får det bli en bild på mig från idag hemma hos pappa. En bild som enbart togs för att se hur stor skillnad det är på iPhone 4s vs 5:ans kamera...

 


Testing testing

Tjosan! Testar det här med att mobilblogga nu när jag införskaffat ny telefon och allt! Jamenvisst, en iPhön fick det bli när den gamla en dag bestämde sig för att bara fungera om laddaren satt i.

Verkar ju gå fint det här.. godnatt och sov så gott!


Middags tips, indisk gryta

Här kommer ett litet recept på en god indisk gryta jag hittat någonstans. Jag brukar ha en sådan där stooor påse med spenat samt mer potatis och mer linser än vad det står i receptet. Oftast äter vi den bara som den är eller med något gott bröd till.
 
  
1 lök
2 klyftor vitlök
4 potatisar
2 dl kokta gröna linser
2 tomater
1 burk kikärter
1 påse spenat
3 msk tomatpuré
2 msk mango chutney
1 burk creme fraiche
Curry
Garam masala
Chilipulver
Salt och peppar
 
Skala och skär potatisen i små kuber och koka dem sedan lite mjuka. Finhacka löken och skär tomaterna i småbitar. Skölj spenaten, linser och kikärtorna. Fräs löken tillsammans med vitlök och kryddor i en stor stekpanna. Rör ner linser, potatis, spenat, tomat och kikärtor. Häll ned creme fraiche, tomatpuré och chutney. Smaka av med mer kryddor.

Taggad!

För tre veckor sedan fick jag ok från barnmorskan att börja träna igen. Sedan dess har jag tränat hemma på pilatesmattan ungefär varannan dag. Jag har framförallt fokuserat på mage med diverse olika magövningar, men även lagt fokus på rygg, armar, bröst och rumpa. Och så minst 1 timmes barnvagnspromenad varje dag.
 
Sedan förlossningen har jag haft ont i höften och svanskotan, men det har börjat släppa senaste tiden. Så nu sitter jag instoppad.. eller rättare sagt intryckt i mitt gamla rosa underställ (jag ser ut som en stoppad korv) och ska snart ge mig ut på min första riktigt raska promenad (eller power walk som en del envisas med att kalla det)! Jag längtar så mycket efter att börja springa igen så detta är ett steg i rätt riktning. Hoppas bara att jag inte kommer få ont nu!
 
Vindstället ligger i hallen och väntar, Melvin är matad och nöjd, barnvagnen är bantad på onödiga prylar.. dags att dra!

Zig zag

H&M har visst gått och blivit lite inspirerade av Missoni.
 
Duschhandduk 149:-, handduk 59:50:-.
Finns även som duschdraperi, duschmatta och kuddfodral.

RSS 2.0